Samrådet i SPF Helsingfors

Teaterresa till Tammerfors

21.01.2023 kl. 09:49
Samrådet ordnar en teaterresa till Tammerfors lördagen den 22 april. En prisad uppsättning av Sally Salminen-klassikern Katrina ges på Tampereen Työväen Teatteri, med Jonna Järnefelt i titelrollen. Dagsutfärden sker med buss, med lunch före matinéföreställningen klockan 13.

Jonna Järnefelt och Jyrki Mänttäri innehar huvudrollerna i Katrina.

I övrigt fortsätter seniorträffar, danser och promenader, gemensamma för alla tio svenska pensionärsföreningar i Helsingfors.

Seniorträff sker den första tisdagen varje månad klockan 14 på Café Esplanad. Gäst den 7 februari är journalisten Henrik Stenbäck som under åtta år jobbade som svenska riksdagsgruppens generalsekreterare. I sin nya bok Fyra år i opposition ger han en insyn i riksdagsarbetet inifrån åren 2015–19 då Sfp stod utanför regeringen.

Dans på AV arrangeras fyra gånger under våren: onsdag 8 februari, 8 mars, 12 april och 10 maj. Den 8 februari står Berndt Pihlström för musiken. Många trogna dansare har önskat dansa under dagtid i stället för på kvällen. Som ett experiment planeras eftermiddagsdans klockan 14–18 den 8 mars. Danser på AV gäller inte enbart föreningsmedlemmarna utan dansglada från när och fjärran är välkomna att svänga om till levande musik. I kafeet bjuds på förfriskningar och tilltugg.

Samvaropromenaderna har blivit ett populärt sätt att förena nytta med nöje. Den andra och fjärde fredagen i månaden klockan 13 vandrar man och bekantar sig med olika delar av staden. Startplatsen meddelas i tisdagens evenemangsspalt Föreningar i Hbl, i Radio Vega fredagar efter tians nyheter och här på nätet.